Tuesday, 16 February 2016 10:27

The Lyme Whisperer; a Shamanistic journey (part 2)

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Deel twee van het drieluik "De Lyme Whisperer" door Francisca: "Lyme wilde tegen mij praten, en leerde mij ernaar te luisteren."

Eerst deed ik dat door vooral mijn oren dicht te houden. Door het te negeren, door boos te worden op de ziekte, op anderen en op mezelf. Op mijn laksheid tussen al die teken op de Veluwe, op de laksheid van de rest van de wereld, mijn huisarts die ik vertrouwde.

Ik voelde me angstig worden. Zoiets spannend had ik nog niet eerder meegemaakt in mijn leven. Ik was ziek en het was heel erg. Ik kon het eigenlijk geen plekje geven.

Als ik vertrouwen voelde dan ging ik lezen op internet ( met mijn nieuwe brilletje ) over Lyme en wat ik zelf kon doen. Maar als ik door de bomen het bos niet meer zag werd ik radeloos en wilde ik naar een specialist.

Wie oh wie wilde mij beter maken? Waar was de autoriteit op dit gebied bij wie ik mijn lot in handen kon gaan leggen?

Mijn sjamanen training heeft mij veel geleerd over mijn bewustzijn, over mijn essentie, over ons als mens en over onze connectie met moeder aarde.

Het heeft me laten zien hoe alles om ons heen verbonden is en bestaat uit energie. Dat alles op aarde, tastbaar of niet tastbaar, zichtbaar of niet zichtbaar, een trillingsfrequentie heeft en met elkaar communiceert.

Vanuit de wet van resonantie trekken we datgene aan wat met ons resoneert. Gelijke trillingen gaan met elkaar mee resoneren zoals snaren dat doen op een instrument. We trekken dus wel eens iets naar ons toe zonder dit te weten en bewust te willen.

In de sjamanenwereld zijn ziektes ook trillingsfrequenties en energie. Soms kan een sjamaan deze ziekte energetisch wegnemen als de persoon zelf en op zielsniveau klaar is om de ziekte los te laten. Als het karmisch geen rol meer te spelen heeft in dit leven. Maar als de ziekte op zielsniveau een belangrijke les bij zich draagt, dan zal de ziekte zich blijven manifesteren totdat de persoon er naar kan kijken vanuit een perspectief wat voor ons 'gewone' mensen soms maar moeilijk te bevatten is.

Mijn teleurstelling over mijzelf was groot. Hoe kan ik nou een ziekte aantrekken als ik al jaren zo hard aan mezelf aan het werk ben geweest?! Ik voelde me moedeloos en begreep het niet meer. De kennis die voorheen mijn houvast was maakte het alleen maar meer verwarrend voor me.

Een groot niet-begrijpen maakte zich van mij meester.

Lyme fluisterde weer iets in mijn oor, maar op dat moment luisterde ik nog steeds niet. Ik wilde geen Lyme als raadgever, want ik wilde helemaal geen Lyme hebben.

Ik wilde een specialist als raadgever. Ik wilde bloedtesten, hersenscans, puncties en echo's. Ik wilde een kant en klare oplossing, een pil of een vies stinkend drankje. Ik kon niet geloven dat er een ziekte in onze geciviliseerde westerse wereld kon bestaan zonder dat daar een oplossing voor zou zijn. Dat de hele farmaceutische industrie boeven zijn, daar wilde ik even niet meer over nadenken. Pillen wilde ik!

Ik was zoals de meeste mensen in onze slaapsamenleving in de veronderstelling dat er eerlijk voor mij gezorgd zou worden. Dat iedere ziekte serieus genomen werd.

Achteraf gezien moet ik erkennen dat ik er heel naïef van uitging dat de artsen naar 'de dingen' keken zoals ik naar 'de dingen' keek. Ik dacht echt dat ze op een holistische manier naar mij zouden kijken en dat ze naar me zouden luisteren.

Mijn klachtenopsomming was zo divers dat het enige logische zou zijn om de bron en de oorzaak van deze diversiteit aan te pakken;  een bacterie in mijn lichaam die verstoppertje speelt!

Maar dat deden ze niet. Ze bleven bij mijn verhaal altijd hangen bij de symptomen. Daar werd dan verder over gesproken en naar gekeken. Ik dacht serieus dat ze gek waren geworden. Ik zeg toch dat ik Lyme heb! Waarom doe je daar dan niets mee?

En weer fluisterde Lyme me iets in mijn oor, en dit keer ik hoorde het luid en duidelijk;

Onze ziekenhuizen werken aan symptoom bestrijding en kijken niet naar de mens in zijn geheel. Ze weten niet meer hoe ze jouw ervaring en gevoel over je lichaam serieus moeten nemen, want voelen en luisteren naar je lichaam daar is medische kennis niet op gebaseerd.

Ik begon te zien hoe beperkt de reguliere geneeskunde is als het gaat om Lyme. Dat er zeer bepalende en beperkende richtlijnen zijn die ervoor zorgen dat artsen niet zelf meer nadenken als ze in de praktijk iets anders tegenkomen. Richtlijnen die ervoor zorgen dat artsen niet meer goed kunnen luisteren naar wat iemand tegen ze zegt. Dat samenwerken met alternatieve zorg (waar ze wel altijd goed naar je luisteren) het beste van twee werelden zou kunnen betekenen voor Lyme patiënten en de rest van de wereld.

Lyme fluisterde me ook in dat de ziekte van Lyme onderdeel is van het transformatieproces op aarde. Er is iets gaande is op aarde wat groter is dan onszelf. Een verschuiving. Mensen worden gevoeliger, meer verbonden met elkaar, met het leven en de aarde. Disbalans wordt niet meer zomaar getolereerd. Schoon water en eerlijk en onbespoten biologisch voedsel is iets wat steeds meer mensen gaan waarderen. Lyme zorgt ervoor dat steeds meer mensen door het hebben van deze ziekte tegen toxische overbelasting aanlopen en daarom anders moeten gaan leven. Lyme is iets aan het veranderen op een heel groot niveau en er is meer gaande dan wij kunnen vermoeden en bevatten denk ik.

Nu ik Chronische Lyme heb merk ik het meteen wanneer ik niet op mijn eten let. Mijn lichaam zat vol met gif uit het verleden ( amalgaamvulling die verwijderd was, verkeerd voedsel). Ik kon zo goed voelen wat er allemaal gaande was in mijn lijf. Ik moest ontgiften en heel zuiver eten, de juiste supplementen zien te vinden en mijn patroon veranderen.

Nu is het tot me door aan het dringen dat dit waarschijnlijk voor de rest van mijn leven zo zal zijn.

Lyme fluistert zachtjes: "Keer terug naar jezelf, naar je zuiverste vorm. Hoe je puur natuur bedoelt bent, voel wat je lichaam nodig heeft. Eet wat de aarde je geeft, ( niet wat de voedsel industrie fabriceert) drink veel water, beweeg zacht en liefdevol , speel, en zing."

Read 2589 times Last modified on Tuesday, 16 February 2016 16:22
Huib

Huib Kraaijeveld

Initiator On Lyme Foundation